2 cawan tepung gandum
2 sudu besar gula
1 sudu teh garam
1 sudu besar yis kering
3 sudu besar minyak
1 cawan air panas
minyak untuk goreng
Campurkan semua bahan2 kering...gaul sampai berderai...masukkan air panas sikit2 sampai jadi dough..perap dalam 1/2 jam atau sampai dough naik...
bulatkan kecil2...canai sampai nipis...masukkan dalam minyak...siram minyak atas roti sampai kembung...lepas kembung baru terbalikkan...
Sedap nie...
ReplyDeleteAnak pun approved
DeleteCantik kejadiannya!
ReplyDeleteAda jugak satu dua yang x kembung kak
Deleteteringin nak try tapi tak try2 lagi
ReplyDeleteJgn lupa try...
DeletePernah buat camni.. tapi.macam bukan panggil roti arab, tak ingat apa😁
ReplyDeletemcm2 nama ada...asal boleh jadi...
DeleteMacam roti puri pun ada. Sedap, ni. Lagi-lagi kalau ada chutney kentang.
ReplyDeleteaah roti puri pun gini...tapi tekstur roti puri lain...mcm ada ada tambahan tepung kekacang...
DeleteUwaaaah pandai kak SueAnn buat yaaa 😍😍😍. Sedaaap roti ini. Saya pun sukaa. Cicah dengan kari
ReplyDelete