Salam...Tajuk x cerdik kan...dia jadi macam tu sebab maggi tu kosong x ada protein dengan sayur2 yang berkhasiat...bijaknya masa memasak cepat...
Balik makan petang hari Ahad tu ada yang berbunyi nak slurrrp (mee or maggi)..budak kecik tu...waktu dekat kedai x puas makan sebab pedas mee mummy order...balik time nak maghrib...masuk dapur rendam maggi cap lotus yang x ada perencah tu....dah kembang panaskan minyak...goreng telur....hancurkan...dalam kuali letak sos cili, kicap, sos tiram, lada putih masak sampai terbit minyak sikit...masukkan maggi tadi...gaul2 siap....mudahkan...
Masak macam ni anak dengan anak buah kata sedap...x yah kecoh pilih bawang dengan sayur...kalo masak sekejap jer licin...ada yang request nak lagi...kadang2 bihun pun saya masak macam ni..mudah kerja...
Resepi dengan mak sendiri wajib kena ada cili giling nak masak mee, bihun goreng...sampai dekat mak mertua pakai sos jer...senang kerja...
Bihun atau mee segera kosong tau bodo ni la sedap.. hahaha.. dulu kecik2 selalu makan..
ReplyDeleteWalaupun goreng bodo tapi nampak sedap maggi ni haa....
ReplyDeletePlan hari ni patutnya buat maggi goreng...tapi ada banyak lauk leftover..so cancel la..x jadi masak...
ReplyDeletetakpe bodo tapi sedap
ReplyDeletemacam mak sis jugak ni.. bodo2 tu la yang paling cepat licin.. ^^
ReplyDeleteSimple tapi menyelerakan =)
ReplyDeleteMakanan yg simple2 selalu di bodo kan, contohnya kek bodo 🤣 tapi yg tu jugaklah sedapp
ReplyDeleteDulu baru kawin ada bagitau hubby nak buat mihun goreng bodo, dia pandang kita semacam je sebab sebut bodo. Explain panjang lebar baru faham hehe.
ReplyDeleteBagi sy, maggi goreng kena bodo baru berasa maggi.
ReplyDelete