Resepi lebih kurang post saya yang ni Keledek sagat rangup...ni saya buat pakai kentang..
keledek sagat tu saya x letak ikan bilis
version kentang ni saya letak bilis
makan dengan nasi panas2 sedap ni
penambah selera..
if anak duduk asrama bagi bekal bawa balik asrama
tahan la beberapa hari...
Husband kata satu jer kurang...
X ada kacang tanah..
Banyak complaint pulak...
Tapi dia cedok jugak suap dalam mulut makan walaupun dia kata kureng...hmmm
If keledek sagat tu akan ada rasa rangup bila makan
kentang kurang sikit...tapi dah rendam dalam air kapur...
ker sebab saya x pandai buat dia jadi rangup...
cer bagi tips sikit nak bagi kentang rangup...
kentang susah nak rangup kot...hihihi...
ReplyDeleteMmg x pernah rangup failed ajer...
Deleterajinnya buat kentang sagat ni.. benda ni kalau tak cukup syarat pun, cepat jugak habisnya.. ^^
ReplyDeleteNak buatnya seksa nak mengoreng..makan sekejap jer hbs...
DeleteTerliurnya sebab tau sedap. Arwah tok buat guna kentang.
ReplyDeleteBuat Kak Mulan...
Deletememang menu ni boleh buat saya bertambah2 kalau mkn nasi
ReplyDeleteMakan macam tu sahaja sedap..
DeleteWow..menarik ni =)
ReplyDeleteTry la buat...pandai jer menyuruh org buat yer...
Deletesungguh nice ni, buat bekal bulan ramadhan.
ReplyDeletejap nak catit resipi. kita suka tanpa kacang tanah.
makan waktu sahur...laju jer...
Deletesedapnyaaaa....peberet kakmieja
ReplyDeleteSedap dimakan...nak buat dia bercinta...
DeleteTak tahu camana nak rangupkan kentang. Nampak sedap, selera makan dengan nasi ni. Tak payah kacang pun takpe.
ReplyDeleteX yah makan dengan nasi pun sedap..
Deletebahaya sgt benda ni. hehe
ReplyDeleteBahaya kalo depan mata...
Deletex tau pasal menu ni..nampak menarik..nak buat la..tapi kentang memang jenis susah nak rangup kan...
ReplyDeleteBanyak jer org jual...nak buatnya bercinta tepi dapur...
DeleteTak ada kacang tanah pun takpe. Macam ni sedap dah. Macam ni memang sesuai sangat buat bekal kat asrama dulu. Bila bulan puasa mesti bawa bekal ni. Cuma tak ada kentang lah. Ikan bilis, kacang tanah dan tempe je. Menyelerakan.
ReplyDeleteMacam2 boleh ubahsuai resepi ni...
DeleteSaya selalu makan kentang yang rangup tu, tapi tak tahu rahsianya. Kakak ipar selalu bagi, dia beli daripada kawannya.
ReplyDeleteTu la kak..kena cari methodnya...
DeleteBuat ngunyah depan tv, kelas ni
ReplyDeleteAla2 pop corn kan Wak...
DeleteIni kalau makan ratah gitu je pun tau2 habis sebalang
ReplyDeleteIyer...sekejap jer habisnya...
DeleteKalau kentang dan ikan bilis ni ok akak dah cukup dah. Ada kacang....kacang tu letak tepi. Hehe
ReplyDeleteRamai x suka kacang rupanya...mmg sedap dah ada dua bahan tu...
Deleteammi ada kakak sedara yang jual sambal kentang bilis ni. memang rangup kentangnya. bila tanya selalu je taknak bagi tau siap ckp "ehhhh resepi kita mana boleh bagi tau"... hmmmm its ok. ko simpan je sorang2 resepi tu.
ReplyDeleteHuhu...bukan kita nak caras dia jual pun kan...nak buat makan sendiri jer...
DeleteOkay dah tu kot kentan sagat dgn ikan bilis... tapi klu husband dah suka ada kacang tanah juga nak buat macam ni.. makan dgn nasi panas2 sedap ni..
ReplyDeleteNasi jugak ngam kan...
DeleteKalau tak silap lepas goreng kentang garing tu biar sejuk dulu. Sambal tu pun sama baru gaul dengan kentang dan bilis.
ReplyDelete