Sedap dia x terkata, sebab saya yg buat (angkat bakul sendiri) and aroma daun pisang tu.
Lecek pisang mcm biasa letak tepung, gula, garam, tepek atas daun pisang masak atas pan.
Sedap sebab buat satu jer kebetulan pisang dah masak ranum.
(*-*)twing...twing... :-) Saya mengutarakan apa yang saya lihat, saya nak tahu dan saya rasa menarik untuk di kongsi...sekiranya terdapat kekhilafan daripada saya mohon maaf saya pinta dan tolong betulkan k..saranan yang membina amat saya alu-alukan...
Sempena tahun melawat Kedah 2025, kita bawa tourist (Family Adik) pergi melawat Gunung Jerai...Sebelum datang hari tu ada dia sebut2 nak per...
Sedap, lempeng pisang atas daun pisang ni. Saya pun suka. Dekat pasar ramadan sini ada jual, dia bakar guna dapur arang. Lagi la wangi. :)
ReplyDeleteWangi kan..
ReplyDelete